Gıda Üretimi

Kaşar peynir yoğurt ve tulum peyniri üretim tesisi

Kaşar peynir yoğurt ve tulum peyniri üretim tesisi

Süt ve et ürünleri sağlıklı nesillerin yetişmesi için en çok ihtiyaç duyulan besinlerin başında gelmektedir. Süt, sahip olduğu besin değerlerine oranla maddi olarak en kolay ulaşılabilen protein ve kalsiyum içerikli besin maddelerinden biridir. Bu sebeple protein ve yağ değerleri yüksek kaliteli çiğ süt üretiminin ülkemizde mümkün olan en yüksek standartlarda elde edilerek toplum tüketimine sunulması çok kritik bir önem arz etmektedir.

Sütün ihtiyaçları karşılayacak oranda kaliteli ve yeterli miktarda üretilmesi sayesinde ülkemizin ihtiyaç duyduğu et üretimi de gerçekleştirilmiş olunacaktır. Yapılacak olan ıslah çalışmaları sonrasında; genetiği kuvvetli, et ve süt verimi yüksek sığırların çoğalarak ülkemize yayılması ve uzun dönemde birim başına verimlilik ilkesi gözetilerek milli sürümüzün oluşması dışarıya olan bağımlılığımızı ortadan kaldıracak ve et ve süt ürünlerine uygun maliyetlerle ulaşmamıza imkan verecektir